Lokalområdet

Sejs-Svejbæk - ture og kort

Kort over Sejs-Svejbæk, med markerede stier og ruter - er pr. maj 2013 udgivet af Sejs-Svejbæk Lokalråd og husstandsomdelt med Foreningsnyt. Kortet blev første gang udgivet i 2008, men siden er stierne blevet navngivet og der er kommet et par nye mål for vandreture, så se kortet elektronisk (pdf, 0,7 Mb).

Himmelbjergruten er en vandrerute nord om søerne, se mere her. Vær opmærksom på, at det på stykket mellem Linå Vesterskov og Gl. Laven er forbudt at cykle.

Der er desuden vandreruter i Nordskoven, se Naturstyrelsens kort.

Ligeledes er der etableret en Mountainbike-rute i Nordskoven, se kortet. Vær opmærksom på de restriktioner, der er for mountainbikere, jf. Naturstyrelsen Søhøjlandets artikel af 16. juni 2012.

Se gode tips til, hvordan man bruger skovene aktivt og med omtanke på Naturstyrelsens hjemmeside.

Kort- og Matrikelstyrelsen har forskellige muligheder for gratis dowload af nye og gamle kort. Stierne i lokalområdet har officielle navne - se Webkort - Stier. Læs ligeledes om vedligeholdelsesforpligtelserne.

Det er muligt at se området fra oven på www.iform.dk/loeberuten - god fornøjelse!

Her kan du hente det nyeste stikort med vandreruter i Sejs-Svejbæk: Stikort over Sejs-Svejbæk (2013)

Botanisk Have i Aarhus har udgivet denne fine naturguide om Sejs Hede og naturen ved Sindbjerg og Stoubjerg: Sejs Hede - naturguide (2015)

Læs mere om bl.a. hedelandskaber under Danske Plantesamfund på Botanisk Have